Stație dedurizare, deferizare și demanganizare BEWAMAT PRO1
Stație dedurizare, deferizare și demanganizare BEWAMAT PRO1
Stație dedurizare, deferizare și demanganizare BEWAMAT PRO1
Stație dedurizare, deferizare și demanganizare BEWAMAT PRO1

Stație dedurizare, deferizare și demanganizare BEWAMAT PRO1

PRODUCATOR: BWT

COD: B.11039

Stoc epuizat

PRET: 9181 Lei TVA INCLUS

 

 • Stație dedurizare și filtrare multifunctională utilizată în purificarea apei potabile prin reducerea concentratiei de fier, mangan, amoniu si alte substante organice.
 • Protejează conductele de apă, utilajele, aparatele eclectrocasnice, cazanele acționând preventiv împotriva depunerilor de calcar și reducând riscul de funcționare defectuoasă al diferitelor echipamente.
 • Funcție de regenerare inteligentă adaptată la cerere. Pe baza consumului real sistemul anticipează necesarul și programează regenerarea.
 • Sistem compact de filtrare oferă prin intermediul mediului filtrant un tratament multifunctional al apei.
 • Activarea automată a regenerării. Dacă capacitatea nu este epuizată în termen, controlerul va declanșa automat procesul de regenerare.
 • Supapa de control complet automată. Datorita programarii prealabile si a afișajului intuitiv al meniului este facil de operat. Nu necesită mentenanță și supraveghere constantă.
 • Functie de igiena inteligenta pentru a evita stagnarea si dezvoltarea bacteriilor în interiorul acestuia.
 • Know-how dovedit. Proiectat și fabricat de către grupul BWT în Germania

Conținutul de fier si mangan din apă conferă acesteia o culoare galben-roșcată si un gust “metalic”, cauzează depuneri care obtureaza tevile si reprezintă un factor principal în procesul de coroziune al țevilor.

BWT și-a dezvoltat experiența de-a lungul mai multor ani în domeniul proceselor de filtrare și tratare a apei la scară largă, oferind soluții profesionale pentru municipalități și industrie.

Acest know-how dovedit l-am transferat și concentrat în prezent, într-un sistem de filtrare cu aplicativitate de ordin casnic cât și industrial.

BEWAMAT PRO1 îndepărtează particulele de murdărie, mirosul neplăcut și gustul, (cum ar fi clorul și compușii cu clor) dar și fierul & manganul.

Dedurizatorul BEWAMAT PRO1 este un produs multifuncțional care acționează ca un dedurizator dar reduce și concentrațiile de fier și mangan din apă. Cu un rezervor încorporat funcționează conform tehnologiei schimbătoare de ioni iar mediul filtrant/ răsina este ECOMIX.

ECOMIX C reduce:

Fierul:

 • Concentrația de fier (dizolvat, oxidat, organic, coloidal).
 • Concentrația de fier trebuie să fie sub 15 ppm.

Manganul:

 • Concentrația de mangan trebuie să fie sub 3 ppm. 

Duritatea apei:

 • Pentru o apă a cărei duritate este de până la 45 °dH (750 ppm CaCO3).

 Amoniu:

 • Concentrația de amoniu în apa purificată trebuie să fie sub 4ppm.

 Substanțele organice:

 • Ecomix reduce eficient culoarea apei, concentrația de tanini și CCO (consum chimic de oxigen).
 • Concentrația maximă la intrare de CCO ESTE DE 80 ppm KMnO 4.

Dedurizatorul multifuncțional Bewamat Pro1 reduce la minimum defecțiunile și daunele implicite care apar din cauza depunerilor de calcar care se regăsesc în conductele de apă, pe fitinguri, robineți, racorduri, echipamente, boilere etc.

 • Compact și subțire - o combinație de diferite caracteristici asigură tratarea multiplă a apei. Prin intermediul unei singure unități apa este dedurizată, se îndepărtează fierul, manganul, substanțele organice și sedimentele.
 • Mediu filtrant personalizat ((Ecomix C).
 • Ușor de utilizat - datorită setărilor din fabrică și navigării intuitive a meniului
 • Dispozitivul este proiectat în conformitate cu standardele europene stricte de calitate și certificare/acreditare.
 • Funcții inteligente de igienă extra pentru a evita acumularea de apă în interiorul acestuia și dezvoltarea implicită a bacteriilor.

Dedurizarea apei și economiile care survin ulterior instalării unui sistem dedicat dedurizării apei:

Dedurizarea este denumirea procesului prin care, cu ajutorul unei stații de dedurizare se previne depunerea de ioni duri de calciu (sub forma calcarului) în instalația de apă rece și caldă.

Pentru apă potabilă menajeră caldă cu o duritate de max. 14 ° dH și mai mare -> este necesară tratarea acesteia pentru funcționarea în parametrii optimi a pompelor și instalațiilor.

Depunerile de calcar cauzate de apa dură reprezintă principala problemă care afectează instalațiile sanitare și aparatele electrocasnice din interiorul unei locuințe dar se extinde și la utilajele folosite în industria producătoare de bunuri diverse.

Apa dedurizată crește capacitatea de curățare a agenților & produselor de spălat și de curățat, economisind astfel până la 50% din costurile săpunurilor și detergenților.

Economisești bani și când încălzești apa. Existența unui strat de calcar de doi mm pe suprafețele de încălzire din boilere sau din cazane poate crește cu până la 20% consumul de energie iar acest lucru se resimte desigur în factura lunară.

Dedurizatorul devine „campionul ascuns” care operează 24/7 pentru că apa dedurizată înseamnă, de asemenea, protecție fiabilă împotriva calcarului care poate afecta și aparatele electrocasnice. Durata de viață a mașinilor de spălat, mașinilor de spălat vase, mașinilor de cafea și a cafetierelor sunt prelungite semnificativ.

Principiul de funcționare

În timpul funcționării dedurizatorului, apa curge de sus în jos trecând prin mediul filtrant. Acesta este format din cinci componente care reduc eficient duritatea apei, concentrațiile de fier, mangan, amoniul și substanțele organice din apa potabilă, precum și duritatea apei.

 1. Apa nefiltrată de la rețea intră în dedurizatorul de apă și trece prin rezervorul cu rășină schimbătoare de ioni.
 2. Apa trece prin mediul filtrant Ecomix (rășina) care este format din cinci componente și care reduce eficient duritatea apei, concentrațiile de fier, mangan, amoniu și substanțele organice
 3. Apa filtrată și dedurizată (moale) este apoi disponibilă pentru a fi utilizată în incintă.
 4. În timpul procesului de regenerare, dispozitivul poate fi acționat printr-o supapă de bypass cu apă nefiltrată/dură.

Livrarea include

Supapă multifuncțională controlată de microprocesor, supapă de sare, rezervor pentru dedurizare cu rășină schimbătoare de ioni, compartiment sare, supapă de control pentru apa de admisie, racorduri pentru evacuare, transformator cu cablu și priză, 2 m de furtun pentru procesul de autocurățare, 2 m furtun pentru evacuare, elemente de fixare.

SPECIFICAȚII

BEWAMAT PRO1
Dimensiune racorduri DN32
Temperatură apei min. max. °C 5 - 40
Alimentare electrică /Tensiune V/Hz 230/50
Consum energie în timpul regenerării/Wați 20
Presiune nominală /bari 10
Presiune operațională/ bari 2.5-8.0
Debitul nominal conform EN 14743 m3 x h 1.2
Cădere presiune pentru PN 1.0
Modalitate regenerare Automată
Record evacuare DN50
Înălțime totală mm 1090
Greutate funcționare cca. Kg 100
Compartiment sare kg 50
Consum sare/regenerare kg 4.2

Adauga un review acestui produs:

Acorda o nota acestui produs
Nu recomand Excelent
Conecteaza-te pentru a adauga un review!

Reviewuri clienti:

Nu este nici un review pentru acest produs.


PRODUSE SIMILARE